Білостоцька гімназія-філія
Білостоцька гімназія-філія опорного закладу загальної середньої освіти "Торчинський ліцей Торчинської селищної ради"

17:57
День писемності у школі

День української писемності та мови — свято, яке щороку відзначається в Україні 9 листопада. За православним календарем — це день вшанування пам'яті Преподобного Нестора-Літописця — послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія.

Свято встановлено 9 листопада 1997 року, коли Президент України Леонід Кучма на підтримку ініціативи громадських організацій та з урахуванням важливої ролі української мови в консолідації українського суспільства видав Указ № 1241/97 «Про День української писемності та мови». В Указі зазначено: «Установити в Україні День української писемності та мови, який відзначати щорічно 9 листопада в день вшанування пам'яті Преподобного Нестора-Літописця».[Вікіпедія]

До цього визначного свята долучилися й учні Білостоцької школи. Нікітюк Неоніла Арсентівна - вчитель укр. мови.

viber-image4 viber-image3 viber-image

Радіопередачу також можна буде дивитися по телевізору, слухати й дивитися на сайтах суспільного радіо і телебачення в Інтернеті. Традиційно текст радіодиктанту буде читати доцент Київського університету імені Бориса Грінченка Олександр Авраменко.

Диктант можна писати лише від руки, надруковані у текстових редакторах файли не перевірятимуть. Проте надіслати роботу на перевірку можна і електронною поштою. Для цього написаний диктант потрібно відсканувати чи сфотографувати.

Паперові листи треба надсилати на адресу: Хрещатик, 26, Київ – 1, 01001 із позначкою «Радіодиктант»; а електронні ― на адресу rd@nrcu.gov.ua.

Перевірятимуться ті паперові версії диктантів, які будуть надіслані 9 і 10 листопада (за поштовим штемпелем). Електронні листи з відсканованими чи сфотографованими копіями написаних від руки диктантів потрібно надіслати на перевірку не пізніше 12:00 10 листопада.

Текст радіодиктанту оприлюднять на сайті Українського радіо 11 листопада, тож учасники акції самостійно зможуть перевірити свої знання.

За даними організаторів, у 2017 році диктант написали майже 29 тисяч людей, 123 учасники не зробили жодної помилки. [http://04744.info/]

А якщо не маєте сил дочекатися або ж не встигли за Олександром Авраменком, пропонуємо спробувати написати диктант просто зараз. Цей текст ми написали спільно з усіма об 11.30, а тоді забрали з нього всі розділові знаки, крім крапок. У місцях, де можуть виникати сумніви щодо написання слів, ми поставили дужки. [Леополіс]

КРИЛА УКРАЇНИ

ЩО СПАДАЄ НА ДУМКУ КОЛИ ЧУЄМО СЛОВО МРІЯ. ЩОСЬ ПІДНЕСЕНЕ НЕБО КРИЛА ПОЛІТ. НЕ()ДАРМА САМЕ МРІЄЮ НАЗВАЛИ НАЙБІЛЬШИЙ У СВІТІ ЛІТАК СКОНСТРУЙОВАНИЙ ДО РЕЧІ У КИЄВІ. ЩОБ ЗЛЕТІВ ЦЕЙ ВЕЛЕТЕНСЬКИЙ І НА ПЕРШИЙ ПОГЛЯД НЕ()ПІДЙОМНИЙ ЗАЛІЗНИЙ ПТАХ У СИНЮ ВИСОЧІНЬ СВІЙ ДОСВІД І ТАЛАНТ У НЬОГО ВКЛАЛИ ЛЮДИ РІЗНИХ НАЦІОНАЛЬНОСТЕЙ. ВЛАСНЕ СИЛА НАША В ТОМУ ЩО НАС БАГАТО І МИ РІЗНІ. А ЗДІЙСНЕН(Н)ИХ РАЗОМ ЗДАВАЛОСЯ Б НЕ()ЗДІЙСНЕН(Н)ИХ МРІЙ НАМ НЕ БРАКУЄ.

СКАЖІМО СЕРГІЙ ПАРАДЖАНОВ ВІРМЕНИН ЗА ПОХОДЖЕН(Н)ЯМ ЗАХОПИВ УВЕСЬ СВІТ ФІЛЬМОМ ТІНІ ЗАБУТИХ ПРЕДКІВ ЗІБРАВШИ ДЕСЯТКИ НАГОРОД НА ЧИСЛЕН(Н)ИХ КІНО()ФЕСТИВАЛЯХ. НАРОДЖЕНА В РОСІЙСЬКОМУ СМОЛЕНСЬКУ ТЕТЯНА ЯБЛОНСЬКА ПОЛОНИЛА НАШІ ДУШІ УКРАЇНСЬКИМИ МОТИВАМИ ВІД СПОГЛЯДАННЯ ЯКИХ НЕ()НАЧЕ(Б)ТО ОЧИЩАЄШСЯ Й СТАЄШ ДОБРІШИМ. А ЯК НЕ ЗГАДАТИ НАЩАДКА ДАВНЬОГО ГРУЗИНСЬКОГО РОДУ ІВАНА КАВАЛЕРІДЗЕ ЯКОГО ЗНАЮТЬ У СВІТІ ЯК ТАЛАНОВИТОГО УКРАЇНСЬКОГО СКУЛЬПТОРА ЩО ПЕРЕТВОРЮВАВ МАРМУР НА ЖИВІ ФІГУРИ.

УПРОДОВЖ СТОРІЧ(Ч) ЗЕМЛЯ ВІД СЯНУ Й ДО САМОГО ДОНУ КОЖНОГО ОБДАРОВУЄ ТВОРЧИМИ КРИЛАМИ. ГОЛОВНЕ УСІМ НАМ РОБИТИ СВОЮ СПРАВУ З ЛЮБОВ’Ю ВІДЧУВАТИ ПОЛІТ І ТОДІ ОБОВ’ЯЗКОВО МРІЯ ЗДІЙСНИТЬСЯ.

Категорія: Історія | Переглядів: 304 | Додав: kharakternyk1989 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: