Білостоцька гімназія-філія
Білостоцька гімназія-філія опорного закладу загальної середньої освіти "Торчинський ліцей Торчинської селищної ради"

15:49
Безкоштовні онлайн-курси для вчителів

На vumonline.ua для вас:

  • Безкоштовний доступ до курсiв 24 години на добу;
  • Самостiйне планування навчання у власному ритмі: пройти одразу всi заняття на курсі, або з певними перервами;
  • Вибір швидкості мовлення викладача в курсі завдяки функції плеєра;
  • Іменний сертифiкат по завершенні навчання;
  • Зустрiчі з викладачами та студентами-однодумцями.

 

ЩО ТАКЕ ОНЛАЙН-КУРС НА EDERA? www.ed-era.com/courses/

Інтерактивні лекції


Один робочий тиждень складається в середньому з 2-3 лекцій. Одна лекція — це набір коротких відео, між якими інтегровано запитання для кращого засвоєння матеріалу та контролю знань. Враховуючи досвід західних освітніх платформ та відгуки фокус-груп, було виведено найкращу для сприйняття тривалість відео — 6-10 хвилин. Також важливим аспектом є те, що режим онлайн дає змогу змінювати формати подачі матеріалу в рамках однієї лекції. Таким чином задається динаміка. Наприклад, у курсі з географії на проекті одразу після теоретичної частини презентації, учень переноситься в Лісабон, де португальці розповідають про мореплавця Вашко да Гаму. У звичайній аудиторії такий трюк просто неможливий.

Високоякісні конспекти


До кожної лекції на платформі з’являється супроводжуючий матеріал. Основний вид — конспект. Це не просто набір формул, визначень тощо. Це повноцінний розділ книжки з ілюстраціями та докладними поясненнями. По завершенню кожного курсу з них складається підручник, який міг би існувати і незалежно від самого курсу. Усі конспекти розробляються нашим викладачем та командою дизайнерів і методистів. Ми орієнтуємося на книги західного зразка видавництв Pearsоn, Oxford press тощо. Наприклад, наша настільна книга з фізики — Giancoli «Physics for Scientists and Engineers».

Домашні завдання, екзамени та сторінка прогресу

Окрім проміжних запитань під час лекції, на проекті існує ще два методи контролю успішності та прогресу. Кожного тижня студент має виконати декілька домашніх завдань. Вони мають так званий deadline — час, до якого їх потрібно зробити. Також в середині та в кінці курсу учень повинен виконати більш фундаментальні роботи — екзамени. В залежності від курсу це може бути тест або проектна робота. Усі контрольні завдання оцінюються відповідно до вагового коефіцієнту. Тобто екзамен більш важливий, ніж домашня робота, домашня робота більш вагома, ніж проміжні запитання в лекції. Усі результати потрапляють на сторінку прогресу, і відбувається формування остаточної оцінки. Щоб отримати сертифікат про успішне завершення курсу, ця оцінка має бути більшою за певну межу, яка варіюється в залежності від обраного курсу.

 

«Prometheus» – громадський проект масових відкритих онлайн-курсів (МВОК). У співпраці з викладачами кращих ВНЗ України ми створюємо та розміщуємо МВОК на власній онлайн-платформі та надаємо безкоштовну можливість університетам, організаціям та провідним компаніям публікувати та розповсюджувати курси на цій платформі. Ми відкриваємо безкоштовний онлайн-доступ до найкращих навчальних курсів університетського рівня всім охочим в Україні.

 

Наука повсякденного мислення

 

Вітаємо вас на курсі критичного мислення! Ми будемо вивчати психологію нашого повсякденного мислення: чому люди вірять у неправдоподібні речі, як ми формуємо і змінюємо наші погляди, чому очікування викривляють судження і як приймати більш зважені рішення. Ми обговоримо такі теми як плацебо, паранормальні явища, медицина, дива тощо.

Ви будете застосовувати наукові методи, щоб оцінити твердження, зрозуміти докази і усвідомити, чому ми так часто робимо нераціональний вибір.

Замість поквапливого, автоматичного, інстинктивного, емоційного і стереотипного мислення ви почнете більше покладатися на неспішне, сповнене розумових зусиль, цілеспрямоване й аналітичне мислення.

Ви отримаєте інструменти, які допоможуть навчитися мислити незалежно й аналітично, цінувати факти більше за власний досвід.

Разом ми вивчимо ментальні ярлики, якими іноді зловживають люди, а також навчимося використовувати ці знання для кращого прийняття рішень і більш критичного мислення.

ПРОГРАМА КУРСУ

Під час курсу ви навчитеся:

  • Наукового методу і його застосування в повсякденному житті.
  • Інструментів, які поліпшать ваше повсякденне мислення і допоможуть глибше зрозуміти упередження.
  • Порад, як можна змінити погляди інших людей.
  • Технік для навчання і кращого запам’ятовування інформації.
  • Як відрізнити факти від вигадки.

 

 

Відкрито доступ до онлайн курсів "Вчимося жити разом" та "Основи здоров’язбережної компетентності". Ви можете зареєструватися і, за умови проходження тестів за модулями і підсумкового тесту, отримати відповідні сертифікати абсолютно БЕЗКОШТОВНО. (адреси сторінок курсів - на малюнках знизу (http://llt.multycourse.com.ua/ua/ та http://multycourse.com.ua/ua/))

 

Категорія: Школа | Переглядів: 362 | Додав: kharakternyk1989 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: